zondag 16 juni 2013

CIY Witte chocolade mousse!
























Yummie! Witte chocolade mousse met pure chocola!
Toen ik dit recept zag staan in het Albert Heijn kookboek:
'Altijd iets te vierenHeb ik het meteen gemaakt en het was heerlijk!
  het zag er dan wel iets anders uit als op de foto maar het 
  was eigenlijk te gevaarlijk voor een chocola liefhebber ;)
    Het was best pittig om te maken en het moet 3 uur in de koelkast dus als je het
    wilt maken moet je wel genoeg tijd hebben! :)
    Hier heb ik het recept voor jullie:


Voor 6 tot 8 personen

benodigheden:
- 50 gram pure chocola
- 150 ml slagroom
- 200 gram witte chocola
- 2 eieren
- 40 gram suiker
- 100 gram creme fraiche
- 1 eetlepel cacao poeder

Hoe maak je het? 
1. Hak de pure chocolade heel fijn. schenk 50 ml slagroom in een vuurvaste kom. Hang de kom in een passende pan met een klein laagje kokend water.. Zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de witte chocolade in stukjes, voeg toe aan de kom en smelt ze al roerend au bain-marie. Laat de chocolade vooral niet te warm worden want dan gaat het klonteren. Laat het mengsel iets afkoelen als het gesmolten is.

2. Splits de eieren. Klop met een handmixer in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout half stijf. Roer met een garde of vork de eidooiers los. Meng de overgebleven slagroom met de creme fraiche en klop met de handmixer stijf

3. Meng de iets afgekoelde witte chocolade met de losgeroerde eidooiers, en spatel het stijfgeslagen eiwit erdoor. Schep het stijfgeklopte roommengsel erdoor en daarna de fijngehakte pure chocolade. Schep de mousse in 6-8 kleine bakjes of glazen en zet de mousse 3 uur in de koelkast, langer mag ook.

4. Bestrooi voor serveren met het cacao poeder. Maak bijvoorbeeld een mooi hartje :)

1 opmerking: